Кількість в уп.
|
Вартість
|
||
|
Нерафіноване і недезодороване 100% кунжутне масло, виготовлене методом першого холодного віджиму без домішок інших масел.
Використовується в стравах японської, китайської та індійської кухні. Додається при приготуванні холодних страв, салатів, вінегретів, соусів, каш, супів.
Корисні властивості: Є джерелом мінеральних речовин, таких як нікель і залізо. Добре впливає на кровотворення, має сильні антиоксидантні властивості. Кунжутне масло є цінним джерелом кальцію (100 г насіння рівні добової дозі кальцію).
Кунжутне насіння - приправа, відома з найдавніших часів. Кунжут ще називають сезамом і, до речі, саме в цьому варіанті назва приправи використано в казках «Тисяча і одна ніч» як чарівне заклинання. А це і не дивно, адже насіння кунжуту і вироблені з них продукти, зокрема масло, володіють не тільки приємним смаком, але і масою корисних властивостей.
Наприклад, в стародавньому Вавилоні кунжут вважався символом безсмертя і їжею богів. Єгиптяни називали його найкориснішою спецією, а ассірійці були впевнені, що перш ніж створити світ, боги випили кунжутне вино. Сезам вживали на Близькому Сході, в Індії та Стародавньому Китаї.
Кунжутне масло застосовується в медицині, кулінарії і косметології. Його можна застосовувати в чистому вигляді, змішувати з іншими маслами і використовувати як базове для аромакомпозицій, зовнішньо і всередину. Способи застосування розрізняються залежно від цілей: пов'язки, змазування, масажі або маски.
У медицині кунжутне масло застосовується дуже широко завдяки своїм унікальним властивостям.
Кальцій, що міститься в кунжутному маслі, корисний для порожнини рота - зубів і ясен. Щоб зберегти їх здоровими, слід щоранку під час вмивання полоскати рот протягом 2-3 хвилин кунжутним маслом. Таким чином, масло не тільки зміцнить зубну емаль, а й продезинфікує порожнину рота.
Якщо приймати кунжутне масло по 1 чайній ложці натщесерце, то вже через кілька днів нормалізується робота травної системи, покращиться обмін речовин.
Хворим на ревматизм, поліартрит, що страждають болями в суглобах слід втирати підігріте масло насіння кунжуту в уражені місця легкими рухами.
Змішавши в рівних пропорціях кунжутне масло і лимонний сік, ви отримаєте прекрасний засіб від опіків, виразок і фурункулів.
Розтираючи спину і груди на ніч підігрітим на водяній бані маслом з насіння кунжуту, можна вилікувати застуду і кашель; а прийняте всередину тепле масло допоможе при ангінах і фарингітах.
Кунжутним маслом можна лікувати запалення вух, закопуючи його по 1-2 краплі, попередньо злегка підігрів.
У косметології це масло застосовується не менш широко. Наприклад, масло в чистому вигляді можна використовувати як нічний крем для обличчя або ж додавати будь-яке його кількість в магазинний крем. Причому не тільки в крем, а й в інші косметичні засоби - лосьйони, молочко, тоніки, гелі. А чистим, злегка підігрітим маслом з насіння кунжуту можна очищати шкіру, змивати макіяж.
У кулінарії кунжутне масло застосовують в якості заправки для каш і салатів, для гасіння і смаження і навіть для консервування. Вважається, що найбільш виграшно кунжутне масло поєднується з тушкованими овочами. Крім того, це масло чудово підкреслить смак закусок і салатів з морепродуктів.
Протипоказання: Єдиним протипоказанням є індивідуальна непереносимість компонентів кунжутного масла. Проте зловживати ним не варто, так як надлишок кальцію може призвести до захворювань сечової системи. Не варто також вживати кунжутне масло з аспірином і щавлевої кислотою: в цьому випадку в організмі утворюються нерозчинні сполуки, які відкладаються у вигляді каменів в нирках.
Склад: масло кунжутне 100%.
Енергетична цінність: 898 ккал.