У всьому світі сьогодні бурхливо розвивається виробництво органічних продуктів харчування. Наприклад, в Європі тільки за останній рік цей ринок виріс на 13%. У майбутньому в цьому секторі торгівлі очікується ще більше активне зростання.

До речі, в різних країнах Європи таку їжу називають по-різному. Так, наприклад, англомовне населення вживає слово «organic», німці та скандинави воліють приставку «біо», а франкомовні країни - «еко-».
Що ж це за їжа і чому вона так популярна? Давайте розбиратися.

Хоча у нас з дитячих років прикметник «органічний» нерозривно пов'язане з іменником «хімія», тут все якраз навпаки. Виробники органічної їжі вирощують харчовусировину старим дідівським способом (тобто без застосування хімікатів). Крім того що такі продукти корисні здоров'ю, їх виробництво ще і не завдає шкоди природі.

Їжа, вирощена як у давнину, містить в середньому на 10-50% більше вітамінів, мінералів та інших поживних речовин в порівнянні з продуктами, виробленими за сучасними технологіями. Екологічно чиста їжа зміцнює здоров'я, піднімає імунітет, а особливо вона корисна дітям, вагітним жінкам і годуючим матерям. Доведено, що в грудному молоці жінок, які харчувалися «органікою», більше цінних омега-3 жирних кислот і ненасичених жирних кислот, а пестицидів - менше.